fbpx
Onze partners

a

Onze bushcraft locatie is gesitueerd op het prachtige Leersumse Veld, waar wij een fantastische samenwerking hebben met Staatsbosbeheer.

a

Onze logistieke en administratieve partner met meer dan 25 ervaring in de reis en buitensport wereld.

a

Al jaren onze partner in crime als het gaat het leveren van kleding, messen en overige uitrusting zoals Pinewood, Casstrom en Cruds

a

De Rolls Royce onder de handzagen, Silky voorziet ons van topkwaliteit Japanse zagen voor tijdens onze cursussen.

a

Tijdens onze carving workshops en bijl cursussen maken wij gebruik van de bijlen van Hultafors. Zweedse topkwaliteit voor een betaalbare prijs.

 
Workshop

Containers Russische ‘Skolotni’

Algemene informatie

Deze Masterclass is uniek in zijn soort. In een kleine groep gaan wij werken aan een traditionele Russische container van berkenbast. Deze container werd in Rusland gebruikt voor het opslaan van kruiden, suiker, koffie, bloem en zelfs honing, boter en melk. Hij is volledig waterdicht te krijgen. Bij deze Masterclass gaan we ook uitvoerig praten over de verschillende soorten berkenbast, hoe het verzamelt wordt en waar je op moet letten als je berkenbast wilt kopen.

Beschrijving

Berkenbast is een prachtig natuurlijk product. Vanuit oudsher werd er van alles mee gemaakt zoals kano’s, bakjes, isolatie, kleding, schoenen, potjes, enz., enz. Dankzij Betuline en Betulinezuur is het supersterk en flexibel materiaal wat ontzettend lang goed blijft. Opgravingen in vooral Scandinavië en Rusland tonen aan dat berkenbast al heel lang wordt gebruikt. De berk is een hele belangrijke boom voor veel culturen, misschien wel de belangrijkste. De berkenbast die wij tijdens deze cursus gebruiken is afkomstig uit Rusland en het is van uitzonderlijke kwaliteit. Je raakt er helemaal verliefd op.

Bij het maken van deze container gebruiken we verschillende lagen en dat doen wij zodat het erg sterk en duurzaam wordt. Het is erg bewerkelijk en vraagt regelmatig wat precisiewerk maar uiteindelijk ga je naar huis met een prachtig en uniek ambachtelijk product waar je trots op mag zijn.

Datum

 • 4 oktober

Prijs

€84,50

Bij de prijs inbegrepen:

 • instructies
 • alle materialen
 • koffie en thee

Niet inbegrepen:

 • vervoer van en naar Leersumse Veld

Aantal personen:

 • Maximaal 8

Leeftijd:

 • Vanaf 16 jaar

Locatie:

 • Leersumse Veld
  Midden in het bos in de prachtige natuur te gast bij Staatsbosbeheer.

Duur van de cursus:

 • vanaf 9.30 uur tot 17.00 uur de volgende dag (tijd is een indicatie, in de info die je krijgt staan de exacte tijden aangegeven)

Foto’s

Combinatie mogelijkheid

Er bestaat de mogelijkheid om twee achtereenvolgende workshops te volgen en te overnachten in het bos. Prijs is inclusief avond maaltijd, ontbijt en lunch op tweede dag en overnachtingskosten die overgedragen worden aan Staatsbosbeheer. Je dient zelf dan te zorgen voor je eigen onderdak (tarp, hangmat of tent), slaapspullen en eet- en drinkgerei. Overnachting is in Bushcraft stijl! De combinatie mogelijkheid kan geboekt worden tijdens de reservering.

PRIJS COMBINATIES: € 174,50

DATA COMBINATIES:

Kies een datum en reserveer

Boek Nu