fbpx
Onze partners

a

Onze bushcraft locatie is gesitueerd op het prachtige Leersumse Veld, waar wij een fantastische samenwerking hebben met Staatsbosbeheer.

a

Onze logistieke en administratieve partner met meer dan 25 ervaring in de reis en buitensport wereld.

a

Al jaren onze partner in crime als het gaat het leveren van kleding, messen en overige uitrusting zoals Pinewood, Casstrom en Cruds

a

De Rolls Royce onder de handzagen, Silky voorziet ons van topkwaliteit Japanse zagen voor tijdens onze cursussen.

a

Tijdens onze carving workshops en bijl cursussen maken wij gebruik van de bijlen van Hultafors. Zweedse topkwaliteit voor een betaalbare prijs.

 
1-daagse workshop

Containers Russische ‘Tavlinka’

Algemene informatie

Deze workshop is uniek in zijn soort. In een kleine groep gaan wij werken aan een traditioneel Russische Juwelen of tabakpotje van berkenbast genaamd Tavlinka. Deze container werd in Rusland gebruikt voor het opslaan van kostbaarheden en tabak. Maar ook voor suiker en zout. Met prachtige versiersels en eventueel stempels maak je je eigen potje helemaal af. Bij deze Masterclass gaan we ook uitvoerig praten over de verschillende soorten berkenbast, hoe het verzamelt wordt en waar je op moet letten als je berkenbast wilt kopen.

Beschrijving

Berkenbast is een prachtig natuurlijk product. Vanuit oudsher werd er van alles mee gemaakt zoals kano’s, bakjes, isolatie, kleding, schoenen, potjes, enz., enz. Dankzij Betuline en Betulinezuur is het supersterk en flexibel materiaal wat ontzettend lang goed blijft. Opgravingen in vooral Scandinavië en Rusland tonen aan dat berkenbast al heel lang wordt gebruikt. De berk is een hele belangrijke boom voor veel culturen, misschien wel de belangrijkste. De berkenbast die wij tijdens deze cursus gebruiken is afkomstig uit Rusland en het is van uitzonderlijke kwaliteit. Je raakt er helemaal verliefd op.

Bij dit project komt het vooral neer op geduld en finesse maar laat je vooral daar niet van afschrikken want je zult zien dat het best simpel is. Grote voordeel van dit soort containers is dat ze vooral gemaakt werden van rest stukken van berkenbast dat werd gebruikt voor grotere projecten. Je hebt dus in feite weinig materiaal nodig om het te maken.

Datum

  • 4 december 2020

Prijs

€84,50

Bij de prijs inbegrepen:

  • instructies
  • alle materialen
  • koffie en thee

Niet inbegrepen:

  • vervoer van en naar Nieuw Loosdrecht

Aantal personen:

  • Maximaal 8

Leeftijd:

  • Vanaf 16 jaar

Locatie:

Nieuw Loosdrecht
Hier staat ons nieuwe gerestaureerd atelier waar wij ongedwongen kunnen werken. Er is een toilet en keukentje aanwezig.

Duur van de cursus:

  • vanaf 9.30 uur tot 17.00 uur (tijd is een indicatie, in de info die je krijgt staan de exacte tijden aangegeven)

Foto’s

Kies een datum en reserveer

Boek Nu