Het primitief koken is uitgegroeid tot één van onze meest populaire workshops. Ieder jaar is deze snel vol. En wij begrijpen wel waarom. Het is natuurlijk een hele uitdaging om zonder gebruik te maken van potten, pannen en modern gereedschap, lekkere gerechten neer te zetten, en dat fascineert mensen. Oerkoken zoals dat in het verleden ook ging.
We gaan zalm bereiden op de Scandinavische manier, stoven en garen in een kleine kuil oven of Hangi zoals de Maori dat noemen, poffen in de kolen, bakken op hete stenen, roken van vlees. De smaaksensatie is onbeschrijfelijk en het gemak van deze kookmethodes zullen iedereen versteld doen staan. Tijdens deze workshop is er ook veel tijd om te ontspannen omdat tijd de rest van het werk zal doen. Slow cooking!
Gezellig, leerzaam en vooral lekker! Onze kookworkshops zijn zeer in ‘trek’ en dat komt vooral omdat koken op het moment hot is en helemaal als je dat in een prachtige omgeving in de bossen mag doen. Er is de tijd om te koken maar er is ook tijd om te ontspannen met een glaasje wijn.
Als je koken in de natuur leuk vind dan hebben wij ook nog:
Brood bakken
Buiten koken
High Tea
Deze workshops zijn af en toe ook te combineren met een overnachting. Lees hieronder meer over.
Er bestaat de mogelijkheid om twee of drie achtereenvolgende workshops te volgen en te overnachten in het bos. Prijs is inclusief maaltijden en overnachtingskosten die overgedragen worden aan Staatsbosbeheer. Je dient zelf dan te zorgen voor je eigen onderdak (tarp, hangmat of tent), slaapspullen en eet- en drinkgerei. Overnachting is in Bushcraft stijl!
In ons boekingssysteem kun je deze combinatie mogelijkheden terugvinden.